Traficul de primejdie

In cazul situatiilor exceptionale prevazute la art. 33 alin. 3, care necesita efectuarea unui trafic de primejdie, radioamatorii vor folosii procedura de apel general, mentionata mai sus, la care expresia CQ va fi inlocuita cu expresia QRRR (semnal de primejdie) emisa de 3 ori.
Dupa transmiterea preambulului, va urma textul propriu-zis al mesajului de primejdie, care va contine informatii privind naura primejdiei si a ajutorului solicitat, adresa si numele unitatii sau persoanei aflate in primejdie, precum si orice alte informatii care ar putea usura acordarea ajutorului necesar.
Pentru raspunsul la apelul de primejdie, se va folosi procedura indicata la pct. A - Raspunsul la apel, in care intre punctele 3 si 4 se va introduce prescurtarea RRR (confirmarea receptiei) urmata de QRRR (semnale de primejdie).
Radioamatorul care receptioneaza un mesaj de primejdie in benzile de radioamator trebuie sa intrerupa imediat emisia proprie si sa ia nota de mesajul respectiv. Daca dupa o perioada de asteptare constata ca nici o alta statie nu raspunde apelului de primejdie, radioamatorul va raspunde el insusi, luind in continuare toate masurile posibile in vederea acordarii ajutorului solicitat.
Radiamatorul care receptioneaza un mesaj de primejdie in decit cele de radioamator trebuie sa ia nota de mesajul respectiv si sa asculte in coninuare traficul de primejdie. In cazul in care constata ca mesajul de primejdie nu primeste raspuns de la alte statii, el va trimite telefonic continutul mesajului de primejdie organelor competente si Centrului de Contril al Radiocomunicatiilor.
In toate cazurile de mai sus, radioamatorii care au luat parte la traficul de primejdie vor inainta in termen de 3 zile, o informare detaliata Inspectoratului General al Radiocomunicatiilor.